Politik

Elin Segerlind ny klimatpolitisk talesperson

Den dalsländska riksdagsledamoten Elin Segerlind har blivit utsedd till ny klimatpolitisk talesperson för Vänsterpartiet. Hon har sedan tidigare miljö- och jordbruksfrågorna som sitt ansvarsområde och får nu förtroendet att vara talesperson för både klimat och miljö.

”Det ska bli roligt att vara med och mer aktivt driva Vänsterpartiets klimatpolitik i valrörelsen, vi är en progressiv röst för omställning och det behövs mer än någonsin att vi är med och ser till att samhället växlar upp”, kommenterar hon själv.

Elin Segerlind gör sin första mandatperiod som riksdagsledamot och är bosatt i Ed. I februari utsågs Segerlind till förstanamn på Vänsterpartiet Fyrbodals riksdagsvalsedel, vilket innebär att hon precis som 2018 är partidistriktets huvudkandidat till riksdagen.

“Det glädjer mig att Elin fått förtroendet att bli klimat- och miljöpolitisk talesperson. Få vet bättre kraven klimatkrisen ställer på både landsbygd och stad”, säger Erik Järvelä, distriktsordförande Vänsterpartiet Fyrbodal.

Partiets tidigare klimatpolitiska talesperson Jens Holm sitter kvar i riksdagen mandatperioden ut och fortsätter sitter arbete som ordförande i trafikutskottet. Elin Segerlind börjar arbetet med klimatfrågorna direkt. 


”Det är viktigt att alla partier arbetat mer aktivt med klimatpolitiken, det finns absolut ingen tid att förlora, det handlar inte bara om ett möjligheten till ett gott liv för oss utan även för kommande generationer”, avslutar hon.

Foto: Agnes Stuber

Foto: Agnes Stuber

 

Kopiera länk