Politik

Intervju med Fahimeh Nordborg

Fahimeh Nordborg är en av våra två Fyrbodalskandidater på Vänsterpartiets EU-valsedel. Hon bor i Trollhättan och är 60 år. Vi bytte några ord med Fahimeh för att ta reda på lite mer om henne. Håll utkik framöver för en intervju med Kerstin Joelsson-Wallsby som vi hittar på plats 12.

Hej Fahimeh! Berätta lite om dig själv!
Mitt namn är Fahimeh Nordborg. Jag kom till Sverige 1992 som flykting tillsammans med mina två söner. Är gift och har tre barn och tre barnbarn. Jag jobbar som gymnasielärare i matematik och sedan 2003 har jag haft olika politiska uppdrag för vänsterpartiet i Trollhättan. Under mandatperioden 2014-2018 var jag kommunalråd och för närvarande sitter jag i kommunfullmäktige och är första vice ordförande i utbildningsnämnden, samt ordförande i förskoleutskottet. Jag är också regionpolitiker där jag sitter i regionfullmäktige och regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland. Jag är en enkel person som brinner för rättvisa och solidaritet.

Hur kommer det sig att du engagerade dig just i Vänsterpartiet?
För att jag vill kämpa för en jämlik och solidarisk och hållbar värld med socialism och feminism som två viktiga grundpelare.

Varför ställer du upp i Europaparlamentsvalet?
För att vara en kritisk röst i EU- sammanhang för en vassare klimat- och socioekonomisk politik.

Vilka frågor tycker du är viktiga för Vänsterpartiet att driva i EU?
Främst klimatfrågor och sociala frågor. Men även flyktingfrågan är mycket viktig. Vi måste ha en mer human och mänsklig flyktingpolitik.

Varför ska man rösta på just Vänsterpartiet den 26 maj?
För att Vänsterpartiet är en garant för ett mer hållbart, jämlikt och solidariskt EU.

Kopiera länk