Aktuellt

Regnet skrämde inte bort Första maj-firarna i Fyrbodal

Vänsterpartiet Fyrbodal hade under Första maj 2018 flera olika firanden runtom i distriktet. Ungefär 250-300 personer deltog i distriktets olika arrangemang, trots att regnet på många håll öste ner över mötesdeltagarna.

I Trollhättan talade Elin Segerlind, riksdagsetta från distriktet, för närmare hundra samlade personer. Hanna Nyberg från Ung Vänster och kommunettan Mattias Foldemark talade också för de som sökt sig till Vänsterpartiets firande i Maria Alberts park, där August Rex bjöd på musik och partiföreningen bjöd på korv.

Riksdagskandidaten åkte sedan vidare till Uddevalla och Margretegärdesparken, där hon tillsammans med vår toppkandidat i regionen, Kerstin Joelsson-Wallsby, kommunettan David Höglund-Velasquez och Matilda Eskilsson från Ung Vänster inspirerade och peppade publiken. Ca hundra personer trotsade regnet och kom under dagen för att lyssna på tal, gå tipsrunda eller njuta av musiken från Felicia och Isabell, samt Lam cham. Under Elin Segerlinds tal bjöds åhörarna upp på scenen och fick lyssna på talet utan förstärkning då tekniken gav vika för ovädret.

I Tanum träffades partiföreningen för picknick och sång i Grebbestad. Den lilla scenen i parken var bokad, inte för tal utan för tak då prognoserna utlovade regn. Ett tiotal personer delade mat och sällskap i skydd undan vädret och spelade och sjöng så länge rösterna orkade.

På torget i Åmål samlades partiföreningen för att prata politik och dricka kaffe i tältet. Ca 25 personer deltog, men många invånare och intresserade kom förbi för ett flygblad eller ett stöttande ord.

Sveriges västligaste firande ägde rum på Sydkoster. Där firade Strömstadsförningen arbetarrörelsens högtidsdag med tåg och tal. Flertalet boende och intresserade letade sig till firandet och ca 35 personer lyssnade till huvudtalare Lars-Åke Karlgren, ordförande i Strömstad partiförening.

Kopiera länk