Utbildning

Studier med Vänsterpartiet Fyrbodal!

Kunskap är makt! Därför bedriver Vänsterpartiet studier för våra medlemmar. Se efter om det är något som verkar intressant och dyk upp på något av höstens studietillfällen! Öppet för medlemmar och sympatisörer, ingen anmälning för deltagande behövs!

Antirasistisk vänsterargumentation med Barbro Sörman
Hur bemöter vi på bästa sätt rasistisk retorik och argument?
Den här kursen handlar om hur vi bemöter Sverigedemokraternas retorik och argumenterar med väljare som sympatiserar med dem. Huvudsyftet med vår strategi är att göra Sverigedemokraterna irrelevanta och få den politiska debatten att handla om våra frågor och perspektiv. I kursen, som också innehåller praktiska moment, får man lära sig hur man använder berättelser, dilemman och värderingar för att förändra människors politiska ställningstaganden.
Vad: Antirasistisk vänsterargumentation med Barbro Sörman
När: 15 oktober kl 12-16
Var: Dalslands folkhögskola, Färgelanda
För vem: Alla medlemmar och sympatisörer
Barnaktiviteter: Anmäls till [email protected] senast en vecka innan


Feminism: från ord till handling

Hur genomför vi feministiska förslag som förändrar vardagen för kvinnor, på riktigt?
Till detta studietillfälle välkomnas alla kvinnliga medlemmar och sympatisörer. Vi stärker och inspirerar varandra till att föra den feministiska kampen genom att kombinera feministiska teorier och feministisk handling. Kvinnliga politiker från olika delar av distriktet berättar om erfarenheter av att vara kvinna och driva feministiska frågor i politiken.
Vad: Feminism: från ord till handling
När: 22 oktober kl 12-16
Var: Tingshuset, Mellerud
För vem: Alla kvinnliga medlemmar och sympatisörer
Barnaktiviteter: Anmäls till [email protected] senast en vecka innan


Socialistskolan med Stefan Schedin

Hur skapar vi det socialistiska samhället?
Vänsterpartiet är ett parti med långsiktiga mål om ett socialistiskt, och ekologiskt hållbart feministiskt samhälle. Denna kurs förklarar på ett grundläggande sätt utifrån partiprogrammet vad vi menar med det. Med fokus framför allt på det socialistiska perspektivet pratar vi om vilka våra ideologiska och teoretiska utgångspunkter är, vad de betyder i praktiken och hur vi kan närma oss våra mål. Den beskriver också hur socialism, feminism, antirasism och ekologiska perspektiv går hand i hand och utgör förutsättningar för varandra.
Vad: Socialistskolan med Stefan Schedin
När: 12 november kl 12-16
Var: ABF, Uddevalla
För vem: Alla medlemmar och sympatisörer
Barnaktiviteter: Anmäls till [email protected] senast en vecka innan

Kopiera länk