Artiklar och intervjuer

“Det är vår tur nu” – Ur TTELA 2 maj

– Vi vill ha en samhällsekonomi som är bra för alla – inte bara för några få! sa Vänsterpartiets Marjam Garmroudi som var huvudtalare när Vänsterpartiet och Ung Vänster firade 1 maj i Trollhättan.

Ett 60-tal personer deltog på måndagen vid demonstrationen som startade vid resecentrum, fortsatte in mot centrum, med samling vid Snäckan i Maria Alberts park.

Under parollen “Det är vår tur nu” talade Marjan Garmroudi, partistyrelsen, Vänsterpartiet, Hanna Nyberg, Ung Vänster Trollhättan och Lina Fryk Granat, föreningsordförande i Trollhättan, inför en lyhörd publik som applåderade i kapp med vårsolen.
– I dag firar vi årets viktigaste dag! Det är vår tur nu att få igenom de åtgärder som krävs – med exempelvis löner som går att leva på och inte går till privata fickor, sa Marjan Garmroudi.

Hon upprepade gång på gång partiets inställning och vilja till ett införande av sex timmars arbetsdag.
– Vi må vara ett litet parti men vår politik har aldrig varit liten. Sex timmars arbetsdag är framtiden. Vi gav aldrig upp då – vi lyckades till slut att vinna kampen för 8 timmars arbetsdag – vi ger inte upp nu heller, sa Marjan Garmroudi.

Adrian Coon, distriktsordförande för Ung Vänster, betonade vikten av att stå upp för arbetarklassen.
– Det är fortfarande så att arbetarklassen har det mindre bra. Det viktiga här är att vi stå upp tillsammans för rättvisa, jämställdhet, och verkligen vågar visar vårt missnöje med det som är fel. Vi har undersköterskor som går in i väggen för att de sliter så hårt. De har alldeles för låga löner samtidigt som hyrorna stiger. Det måste ske en förändring – den måste ske nu!, sa Adrian Coon.

Kopiera länk