Politik

En andra valomgång

För några veckor sedan röstade ni medlemmar i kongressombudsvalet. Nu har rösterna räknats och ingen av de nominerade fick över 50% stöd, vilket behövs för att bli vald i första valomgången. Därför hålls nu en andra och sista valomgång. Hela resultatet av första valomgången hittar ni på vår hemsida fyrbodal.vansterpartiet.se.

Våra stadgar säger att det i en andra valomgång ska finnas dubbelt så många kandidater som platser. Då vi har fyra ombud och fyra ersättare att utse ska nu de åtta som fått flest röster i respektive val finnas kvar och vara möjliga att rösta på. I en andra valomgång väljs de som får flest röster, det behövs alltså inte 50% denna omgång.

Till detta val ska ni använda samma inloggningsuppgifter som i förra valet, ni kan också använda bank-id om ni angav personnummer i samband med att ni blev medlemmar. Har ni hunnit slänga brevet i pappersinsamlingen eller tappat bort det så går det bra att kontakta expeditionen för att få era inloggningsuppgifter. Ni behöver inte ha deltagit i första valomgången för att delta i den andra. Precis som i första omgången går det bra att poströsta. Då kontaktar ni också expeditionen omgående.

Som förra gången är det https://vkongress.zetkin.org/fyrbodal/ ni går in på för att rösta. Lägg er röst senast den 15 december.

Ni når expeditionen på:
[email protected]
0705725740

Kopiera länk