Politik

Intervju med Kerstin Joelsson-Wallsby

Kerstin Joelsson-Wallsby står som nummer tolv på Vänsterpartiets valsedel till Europaparlamentet. Vi ställde några frågor till Kerstin för att få reda på lite mer henne. Läs också gärna intervjun med Fahimeh, som är vår andra lokala kandidat.

Hej Kerstin! Berätta lite om dig själv!
Jag är gift och bor i Uddevalla, men jag är född i Sotenäs och uppväxt på landsbygden i Munkedals kommun. Mitt yrkesliv är som undersköterska, främst inom sjukvården på sjukhus. Just nu jobbar jag på ett demensboende i Göteborg. På fritiden blir det mycket politik, men också umgänge med familj och vänner. Kultur i olika former när jag har tid, tex bio, musik och teater.

Hur kommer det sig att du engagerade dig just i Vänsterpartiet?
Jag gick med som medlem i Vänsterpartiet 1998, därför att jag ville vara med och göra skillnad för barn i skolan, utjämna lönerna för kvinnor och män och förbättra sjukvården.

Varför ställer du upp i Europaparlamentsvalet?
Jag blev nominerad av min partiförening och det är tredje gången som jag ställer upp på listan. Efter 21 år som aktiv på olika nivåer i Vänsterpartiet, så tror jag att mitt namn är känt för många och att det kan ge röster till partiet. Det är det viktigaste.

Vilka frågor tycker du är viktiga för Vänsterpartiet att driva i EU?
De frågor som är viktiga att driva i EU är miljö/klimat, arbetsrätten och mänskliga rättigheter inkl. kvinnors rättigheter.

Varför ska man rösta på just Vänsterpartiet den 26 maj?
Vi alla ska rösta på Vänsterpartiet i EU-valet för att vi står för klimaträttvisa dvs den som flyger mest ska betala mest, kollektivavtal för arbete i Sverige, asylrätten med nej till murar i Europa och aborträtten inkl rätten till sin egen kropp.

Kopiera länk