Aktuellt

Vi går till val i alla distriktets kommuner!

För första gången på många år går Vänsterpartiet till val i samtliga kommuner i Fyrbodal-området. Det står klart efter att alla partiföreningar har fattat beslut om kommunlistor i sina respektive kommuner.

Historiskt starka
Fyrbodal är ett område med många små kommuner, vilket innebär att mindre partier brukar ha det svårt att få till listor med anmälda kandidater på många håll. Till årets val har dock Vänsterpartiet anmält listor i samtliga 14 kommuner, vilket får ses som ett historiskt starkt resultat av vårens arbete med listsättningar.

Föryngringar på flera håll
I många av partiföreningarna ser vi föryngringar på förstaplatsen. En av dessa är Malin Svedjenäs, 27-årig undersköterska som står högst upp på partiets valsedel i Munkedal:
– Som vänsterpartist är mina hjärtefrågor jämlikhet och jämställdhet. Jag är uppväxt och lever i arbetarklassens centrum och som kvinna vill jag kämpa lite extra för kvinnodominerade yrken och därmed satsa på sex timmar arbetsdag. Det är vår tur nu!

Hårt arbete i partiföreningarna
Peter Sund, en av distriktets två ordföranden, är mycket nöjd:
– Det här är resultatet av ett hårt arbete hos våra medlemmar i partiföreningarna. Vårt medlemsantal växer och vi märker av ett stort intresse för vår politik för jämlikhet. Detta har våra partiföreningar kunnat förvalta och det märker vi när vi ser dessa starka listor med bra namn.

Kopiera länk